4 spirituelle bøger, der har inspireret mig

Jeg elsker jul, for det er en tid, hvor det er så meget, at være taknemmelig for. Det er også den tid på året, hvor vi giver til hinanden. Bøger står på mange ønskelister (også min egen) – og her anbefaler jeg 4 spirituelle bøger, som har inspireret mig – og som jeg har givet i gaver flere gange.

Bøger med spirituelle budskaber er næsten som at give to gaver i én. Man giver både en dejlig læseoplevelse, der giver indsigt og man giver et budskab, som kan gøre en forskel i læseren hverdag og liv. Jeg har læst en del spirituelle bøger og nogen ”taler mere til mig” end andre. Men disse nærmest elsker jeg, fordi de har været forløsende for mig. Så hermed anbefalinger fra mig til dig.

”De syv spirituelle love for succes” af Deepak Chopra

Dette er basisbogen i manifestering. Det er en sag på ca. 150 sider, der gør det klart for læseren, at når vi er i ren bevidsthed så er mulighederne uanede. Bogen består af syv afsnit, som alle sluttes med øvelser, der har hjulpet mig til at opdage og mærke, hvordan jeg kan tænke og se på en anden, og mere bevidst måde. Deepak giver det, at få succes en helt ny vinkel. Det handler ikke om held eller (kun) hårdt arbejde – men om at være bevidst og være hjemme i sig selv. I den vestlige verden, er vi som menneske meget på virket en bestemt måde, at gøre tingene, blive set på og opnå succes på. Vi skal passe ind i en bestemt ramme – og det gør, at man glemmer hvem man er og lader det ydre være styrende i stedet for at lade sit indre, jeget, være udgangspunktet.

”Nuets kraft – nøgle til spirituel frigørelse” af Eckhart Tolle

En bog, der går i dybde med dét at leve i nuet og tage udgangspunkt fra sit sande jeg. Det er ikke en page-turner, da man nogen gange skal holde tungen lige i munden for at forstå budskabet.

Tolle beskriver, hvordan vi som mennesker bruger meget tid på at leve i fortiden og i fremtiden – og knapt så meget i nuet, hvilket gør, at vi som mennesker går glip af meget. Det er i nuet alting sker! Bogen, har for mig, har gjort mig meget bevidst om, at jeg langt hen af vejen selv bestemmer mit humør og jeg kan slippe det negative, ved at være tilstedet i nuet. Tolle er, ligesom Deepak, en af de mest kendte spirituelle tænkere og for mig, er han hans tænkning basis for personlig frigørelse og skabe de bedste betingelser for sig selv. Den gjort en forskel for mig.

”Glem hvad andre tænker” Brene Brown

Jeg har i mange år været forundret over, hvor meget jeg og andre lader os påvirke af, hvad andre tænker – og hvor hæmmende det er. Det er jo dumt og drøn ærgerligt! Brene Brown er forsker fra Texas og jeg elsker hende, fordi hun ikke er bange for at stå frem og bruge sig selv sin egen sårbarhed som eksempel. Og, det er præcis det, bogen handler om; at turde stå frem i sin sårbarhed fx i kærligheden. Sårbarhed er en ikke en svaghed, det er faktisk en stor styrke at turde vise og dele den med dem, vi holder af, for her viser vi vores sande jeg og det er her vi er tilstede!

Det er en let læselig bog, som sagtens kan læses flere gange. Bogen giver 10 gode råd til, hvordan man kan skrue op for sin tilstedeværelse og sin power.

”Den ubundne sjæl” Michael A. Singer

En øjenåbner af en bog, der udfordre læseren på at, erkende at man kan (og bør) gøre de ting, der skaber lykke, klarhed og er opbyggelige – og slippe frygt og håbløshed. Dette ved at træne sig selv i, at tænke og se verden på en ny måde. Når vi ved, at negative tanker påvirker os lang mere end positive, hvorfor lukker vi dem så ind? Singer pointerer, at når vi lærer at stoppe de negative tanker så begynder vi at se os selv og verden på en ny måde og vi åbner hjertet. Når vi bevæger os med åbnet hjerte giver vi plads til at sætte os selv fri og lukke det spirituelle ind. Bogen er skrevet i et let sprog og jeg kan i den grad relatere til indholdet. Jeg følte mig taget i hånden og blev givet værktøjer til, at kunne gøre denne forskel for mig selv.

Mens Singer skrev bogen, var han end i en retssag, der, hvis han havde tabt, kunne have vendt op og ned på hans liv. Alle kan nok forstille sig, hvilket pres det må være, at have sådan en retssag hængende over hovedet. Men trods denne negative påvirkning, bevarede han sine positive tanker og var i lykke, fordi han var bevidst om, at lægge de negative tanker til side – de ville alligevel aldrig gøre noget godt for ham!

Alle bøgerne kan købes i Bog & Mystik butik eller webshop.

Hvis du ønsker at arbejde med at leve i nuet og personlig frigørelse, kan du her læse om mit forløb: “Spirituelt udviklingsforløb”

Har du bøger i samme dur, som skriv gerne en kommentar.

 

 

.

Leave a Reply