Dit lukkede hjerte skåner dig ikke for smerte og afvisning.

Jeg har i mange år levet med et lukket hjerte, samtidig med at jeg ledte efter kærligheden. Det kan jeg se nu, efter at jeg i en årrække har arbejdet med mig selv og kærligheden til mig selv. Jeg søgte og sukkede efter en, der ville komme og give mig kærlighed, løfte mig op, give mig det som jeg drømte om. Selvom jeg faktisk ikke vidste hvad jeg drømte om. Man kan sige, at jeg søgte og ønskede at møde en, hvis liv jeg kunne blive en del af, som jeg kunne leve med på. Jeg ville bare gerne ses og være en del af noget eller nogens. Men det skete ikke – og hvordan skulle det også kunne ske når jeg havde lukket mig hjerte overfor udefrakommende og for mig selv.

 

Et lukket hjerte blev min “teknik” til at beskytte mig selv fra at møde smerte, skuffelse og sårbarhed. Jeg var angst for at blive afsløret og blive mindet om mine svagheder. Men sagen er, at jeg netop oplevede smerte og skuffelse når jeg blev mindet om, at mit hjerte var lukket for, at modtage kærlighed og give kærlighed.

 

At åbne hjertet kræver mod og bevidsthed. En simpel øvelse til at åbne hjertet er, at lukke sine øjne og lægge hånden på hjertet, så du fysisk kan mærke dit hjerte. Flyt dine tanker fra hovedet ned til hjertet og forestil dig, at du åbner op og mærk, hvordan det følelse. Sådan kan du lære tydelig at mærke forskel på når dit hjerte er åbnet og lukket.

 

Den øvelse gør jeg ofte. Lige så vigtigt har det også været, at tage ansvar for mine følelser i stedet for, at vende mig væk fra dem. Det kræver mod. Men jeg har lært, at den største smerte er, ikke at kunne tage imod kærlighed og ikke at kunne give kærlighed. I mit arbejde med at åbne op, har jeg kigget på gamle mønstre, jeg har gjort mig bevidst om at leve i nuet og ikke inddrage gamle blokeringer og det har styrket mig og løftet mig. Dette arbejde handler i høj grad om, at give sig selv omsorg og kærlighed, og hele tiden at “blive hjemme i sig selv”, fremfor at navigere efter andre.

 

Er jeg så bare færdig og har fuldt åbent hjerte nu, spørger du måske? Nej, der er stadig arbejde at gøre – men jeg er nået langt. Jeg har fundet ro og MIN vej. Jeg møder mig selv og mine relationer på en ny måde og jeg tør. Jeg oplever, at jeg i langt højere bestemmer i mit liv end, at livet bestemmer over mig.

Leave a Reply